5+1 tipp a testi-lelki-szellemi egyensúlyért – 1 rész.

Mindig hangsúlyozom, hogy én a gyakorlatban hiszek és abban, hogy az Univerzum a cselekvést támogatja. Bár az alább összegyűjtött tippekkel ugyan nem találom fel a spanyolviaszt – nem is ez a cél – csak egy kicsit más nézőpontból szeretném megvilágítani ezeket a tevékenységeket.

Az energetikai egyensúlyunk fenntartása összefügg a fizikai egészségünkkel és a lelki harmóniákkal is. Egy kicsit tovább lépek az „Énidőzésen” is, hiszen a szeretteinkkel töltött idő is legalább olyan fontos, mint mi magunk.

 11_14.jpg

 

Meditálás

Annyi féle-fajta van, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni. Napi 10-15 perc meditáció nagymértékben hozzájárul a lelki-fizikai-szellemi egyensúlyunkhoz. Ajánlok párat, amiket én nagyon szeretek, de válogassatok kedvetekre, mert itt is igaz, hogy ízlések és pofonok nagyon különbözőek.

Ha még sosem meditáltál, vagy nagyon könnyen elkalandozik a figyelmed, akkor a vezetett meditációkkal jobban fogsz boldogulni, ezek közül ajánlom Balogh Bélától a Lelki béke albumot, ami 3 meditációt is tartalmaz, érdemes kipróbálni őket. Szintén tőle a tudatalatti 10 parancsolata című meditáció-pozitív megerősítő hanganyag is nagyon jó /sokáig egész éjszaka szépen halkan szólt :) /

Van pár személyes kedvenc relax zeném is, ezeket akkor ajánlom, ha már le tudod állítani a gondolataidat és csak a zenére fókuszálsz közben. Ezeket akár takarítás közben is lehet hasznosítani ;)

Íme a linkek:

Balogh Béla tudatalatti tízparancsolata: hhttps://www.youtube.com/watch?v=piFTD7jVrYE&t=333s

Balogh Béla Lelki béke album egyik meditációja, a másik kettőt az ajánlások között jobb oldalt találjátok: https://www.youtube.com/watch?v=sIsinOesYeo

Ez egy gyűjtemény, az elején angol anyagok is vannak, de lejebb több témában is találtok meditációkat: https://www.youtube.com/channel/UCRBl5W5PWKcMwqZXKRpZf-A

Relax zene - ez a személyes kedvencem:

https://www.youtube.com/watch?v=_JgHVlcaQJ0

Jó tudni: Úgy érzed, nem fér bele az idődbe? Hallgasd elalvás előtt, az sem baj, ha belealszol, a tudatalatti nem alszik ;)

 

  1. Természetjárás

Igen, igen – ha teheted, menj/ menjetek kirándulni. Erdő, mező, hegyek, dombok, vízpart vagy egy nagyobb park– ezt már neked kell eldönteni, de a természet minden esetben feltölt és kikapcsol. Ha éppen nincs kedved sétálgatni, akkor is sokat ad a folyóparton ücsörgés, vagy egy pléden relaxálás a szabadban.

Tipp: Sokszor észre sem vesszük, hogy a munkahelyünk és a lakhelyünk között is lenne lehetőségünk kicsit a természetben sétálni – szép időben ejtsd útba a közeli parkot, hidd el megéri az a plusz 10 perc séta ;)

Nem is oly rég meglátogattuk az Alcsúti Arborétumot, az a hely egy csoda :) Fedezzétek fel ti is.

08_22.jpg

 

  1. Minőségi idő a szeretteinkkel

Olyan rohanó a világunk, állj meg kicsit. Szánj minden nap minimum 10 percet a számodra fontos emberekre, de most úgy igazán. Ne csinálj közben mást, minden megvár – ülj le a pároddal reggelezni/vacsorázni vagy a gyerkőcökkel játszani, hívd fel a barátaidat, szüleidet és valóban figyelj rájuk. Az nem figyelem, ha közben mosogatsz vagy telefont nyomkodsz, vagy azon töprengsz mit kell aznap még megcsinálni. Tudom nem egyszerű, de nagyon megéri és a szeretteid sokszorosan fogják meghálálni a figyelmedet. A most elszalasztott időt később nem lehet bepótolni, most legyél velük!

Tipp: az apró meglepetések, figyelmességek még kedvesebbé tehetik a közös pillanatokat. pl: a kedvenc vacsi elkészítése ;)

05_16.jpg

 

  1. Különleges dolgaink használata

Szinte mindenki tartogat „ünneplős” ruhát, étkészletet, ágyneműt a szekrényben. Használd őket többször! Néha egy átlagos, fárasztó hétköznapot nagyon kedves hangulattal tud megtölteni a „szép” tányér – ne gondold túl, meleg szendvicset kifejezetten vicces porcelán tányérból enni ;)

breakfast-table-3960761_1280.jpg

 

  1. Mozgás

Azt tapasztalom, hogy ezt is mindenki túlgondolja, pedig nincs szó nagy hókuszpókuszról itt sem. Séta munkába, de legalább egy két megálló erejéig. Tánc  otthon, akár takarítás közben ;) Ezerféle dologból és mozgásformából választhatunk már, van, aki ezt szereti van aki azt, és ez jól is van így.

Én például Zitázok :), amíg rá nem találtam sosem gondoltam volna, hogy minden nap képes leszek edzeni, és láss csodát a 3. kihívást csinálom. Hogy mi is az? Itt megtalálod: https://www.mindennapilendulet.hu/ - Zita személyisége számomra nagyon motiváló. A link alatt 30 napos edzésprogramot találtok, ráadásul ingyen, amik kb. napi 15 percet vesznek igénybe, mert ugye hogy az idő a kifogás a legtöbb esetben? :)

 fitness-332278_1280.jpg

+1 Humor és nevetés

A mosoly, nevetés és humor az élet sava-borsa, minden napodat fűszerezd vele – mindig lehet min nevetni, de mosolyogni biztosan. Ráadásul az egyik legjobb stressz oldás is –élj vele!

 

Nem is hangzik nehéznek, sőt annyiszor olvastad már, hogy unalmasnak is tűnhet.. Akkor most döntsd el, hogy ezen túl csinálod is, szépen egyesével beépíted őket a hétköznapjaidba. Minden napra! Gyakorlat teszi a mestert, tudom – legyél az életed mestere! Aki nem változtat, annak nem változik az élete.

..és folytatás következik, mert van még néhány nagyon fontos eszköz, szokás a kezünkben, amivel könnyebb, felszabadultabb és kiegyensúlyozotabb életet élhetünk.

Ha még olvasnál a családállításról, kattints:

https://www.pillangoeffektus.hu/csaladallitas/

A bejegyzés trackback címe:

https://pillangoeffektus.blog.hu/api/trackback/id/tr1314679822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Változtatni akarok

Friss topikok

süti beállítások módosítása